Våre tjenester

Datamaskiner

Biblioteket tilbyr bruk av datamaskiner på biblioteket. Biblioteket har tilsammen 7 datamaskiner for publikum.Det er også mulig å koble til egen PC via trådløst internet på biblioteket.Utskrifter koster kr 2.- pr. utskrift.
Er du fjernstudent og trenger studieplass? Ta kontakt.

Alle datamaskinene har tilgang til tjenestene ATEKST, Idunn og ORDNETT. Man må være på biblioteket for å kunne bruke disse tjenestene.

ATEKST er en database som inneholder over 150 dagsferske norske aviser. Avisene er stort sett i PDF-format (dvs. at det du for se på skjermen er lik avissidene i papirutgaven av avisen). Man kan velge hvilken avis man vil lese, eller man kan søke etter et navn, en hendelse eller et tema.

ORDNETT er et nettsted som tilbyr bruk av ordbøker på norsk, fransk, engelsk, spansk, tysk og russisk.

Bok til alle-bibliotek

Salangen bibliotek er et Bok til alle – bibliotek; det betyr at vi skal ha litteratur til alle, også de som har lesevansker eller problemer med språket vårt på en eller annen måte som hindrer dem i å lese.
All benyttelse av bibliotekets samlinger er gratis.

Du kan søke på nett blant et stort antall bøker og andre dokumenter.
Finner du noe du liker, kan du også reservere eller bestille tittelen.
Hvis du logger deg inn, får du oversikt over alle dine lån, og kan også fornye lånene.

Tidsskrifter i biblioteket

Salangen bibliotek har et godt utvalg av tidsskrifter.Nyeste nummer av tidsskriftene står utstilt i reolen og alle tidsskrifter kan lånes.
Eldre nummer finner du i skapet bak det utstilte nummeret.

Lånetida er 4 uker.

Det varierer hvor lenge vi oppbevarer tidsskriftene – noen kun gjeldende årgang, andre i 2 år – 3 år.

Utstyrsbank barn og unge

Salangen kommune har utstyrsbank for barn og unge. Målet med utstyrsbanken er at barn og unge som ikke har utstyr for å være med på aktiviteter i fritiden og på skolen kan få låne utstyr på biblioteket. Målsetting med tiltaket er et forebyggende og langsiktig arbeid med å begrense virkningen av fattigdom blant barn og unge. Utstyrsbanken er knyttet opp mot biblioteket og der kan man låne utstyr i åpningstiden til biblioteket. Det man trenger for å kunne låne utstyr er et lånekort på biblioteket.

Utstyrsbanken inneholder rulleskøyter, skøyter, alpinski, langrennsski, truger, snowboard, akematter, sparkesykler, sykler, kajakker, fjellklær, telt, soveposer, liggeunderlag, tursekk og sikkerhetsutstyr som hjelmer og redningsvester.
Det er også tenkt på at foreldre/foresatte skal kunne være med sine barn på aktiviteter, så det er kjøpt inn noe utstyr til  de voksne og.

Vi har to utekjøkkenet til utlån. Hvert sett inneholder:
•Bålpanne 60 cm med lokk, gnistfanger og bålpannetrekk
•Avlastningsbord
•Grillrist
•Suppegryte 6 liter
•Kaffekjele 3 ltr.
•Popcorngryte
•Steikehelle